Brüksel : Avrupa Parlementosu Ve Bruges Ziyareti

Kültür ve eğitim amaçlı gezi

3. Gün : Avrupa Parlementosu ziyareti

Bu sabah öğrencilerimiz Avrupa Parlementosunu ziyaret edip bu kurumun yapısı hakkında bilgi aldılar.

Öğlen, Avrupa Gençlik Klubü öğrencileri Tüsiad ofisinde AB ile ilişkiler koordinatörü Sayın Dilek Aydın ve Business Europe ilişkileri koordinatörü Sayın Dilek İştar Ateş ile görüştüler ve bu görüşmenin sonunda sertifikalarını aldılar.

Avrupa Konseyi’ni ziyaret eden gençlerimiz, Sayın Kader Sevinç hanım tarafından düzenlenen “Türk kahvesi brifingine” katıldılar. Oldukça verimli geçen bu görüşmede öğrencilerimiz Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne giriş süreci hakkında bilgi aldılar.

Ve, işte, Avrupa başkentinde ziyaretlerimizin sonu.

Yarın, Bruges’de “turistiz”…

4. Gün : Bruges ziyareti

Ziyaret ve görüşmelerle dolu üç günün ardından Bruges’deyiz.

Şehre vardıklarında, öğrenciler tren garından şehir meydanına bir yürüyüşün ardından Kuzeyin Venediğinin kanallarında bir tekne gezintisi yaptılar.

Öğle yemeğinin sonrasında öğrencilerimiz bazıları çikolata ve hediyelik eşya dükkanlarını gezerken daha sportif olan diğerleri ise bisiklet kiralayıp şenrin gerçekten çikolata kokan sokaklarını dolaştılar.

Günün sonunda, Brüksel’e döndük.

Yarın İstanbul’a dönüş !

Seneye görüşmek üzere !