Birinci Yarıyılın Heyecan Dolu Son Dakikaları; Geleneksel Karne Törenimiz!

Karne törenimiz neşe, mutluluk içerisinde ve müzik eşliğinde geçti.
Üç dile hakim sanatçı öğrencilerimiz Türkçe, Fransızca ve İngilizce şarkılar seslendirdiler.

Müzikal Bir Tören!

Karne törenimizi, düzenli aralıklarla öğrencilerimizin icra ettiği müzikal eserler süsledi. Başarılı virtüözler, izleyicileri hayli etkilediler.

Hem dillerde, hem de tarzlarda çeşitlilik hakimdi: Klasik, barok, pop, rock… Yetenekleri onları tarifi zor ufuklara doğru götürüyordu!

Müzikal çeşitliliği ve sanatçılarının üstün nitelikleriyle dikkat çeken, farklı programlardan oluşan tören, klasik eserlerin zamanların ötesine geçen zerafeti ile çağdaş eserlerin cesur dokunuşlarını bir araya getirdi.

Hatta kimi zaman, sahnedeki öğrenciler, arkadaşlarının, onların icra ettiği eserlere büyük alkışlarla eşlik ettiklerine şahit oldular.

Takdir Belgeleriyle Onurlandırılan Bir Karne Töreni

Ancak, bu törenin aynı zamanda ciddiyet içeren bir boyutu da vardı ve takdir belgesiyle onurlandırılan öğrencilerimiz, emeklerinin meyvesi olan bu ödül için bir bir sahnedeki yerlerini aldılar.

Arkadaşları ve öğrencileri tarafından alkışlanan öğrenciler, sahnede, ellerinde takdir belgeleriyle gurur içersindeydiler.

319 adet teşekkür belgesi ve 439 adet takdir belgesi, dört ayrı resmî tören eşliğinde dağıtıldı.

Müdür Bey’den Hazırlık Sınıfı Öğrencilerine Cesaretlendirici Sözler

Onlar için ilk resmî karne dağıtım günüydü! Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz heyecan ve neşe doluydular… M. Gentric onlarla şakalaştı ve onları çalışmaya, Fransızca seviyelerini yükseltmeye teşvik edici sözler söyledi. Çünkü, önümüzdeki ders yılında, Lise 1. Sınıfa geçtiklerinde tam 14 tane ayrı dersleri olacaktı. Fransızca olarak görecekleri fizik, kimya ve biyolojinin yanı sıra Türkçe olarak görecekleri  tarih ve coğrafya gibi yepyeni dersler…

Hazırlık öğrencilerimiz, Silüet Salonu’nda, ünlü bestecilerin eserleri ve öğrencilerimiz tarafından Fransızca, İngilizce ve Türkçe olmak üzere üç ayrı dilde seslendirilen şarkılarla dolu samimi ve keyifli anlar yaşadılar!

Açıkçası, hazırlık sınıfı öğrencilerimiz, Saint Benoît Lisesi’ndeki ilk karne törenlerine katılmaktan oldukça mutluydular. Mutluluk saçan ve güçlü yüz ifadeleri, Saint Benoît Lisesi’nde öğrenci olmaktan duydukları mutluluğun bir yansımasıydı.

Tatil Çok Yakında!

Tatile artık çok az kalmıştı… Özellikle liseliler tam formundaydılar ! Saint Benoît Lisesi olarak, düzenli çalışma ve çabalarının karşılığı olarak 319 öğrencimize teşekkür belgesi, 439 öğrencimize takdir belgesi vermekten ötürü gurur duyuyoruz. İlk dönem için gerçekten de güzel bir performans!

Öğrencilerimize mükemmel bir tatil ve tatil sonrası, artık klasikleşmiş olan ”Formda ve üniformalı!” sözümüze uygun bir şekilde okulumuza geri dönmelerini diliyoruz.