Bir Destanı Selamlama !…

18 Mart Töreni

18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni anma programı Saint Benoît gençlerinin etkileyici yorumuyla gerçekleştirildi.
"Çanakkale’ de
Çeliğe karşı sevmek ve inanmak
Nefrete karşı sevmek ve inanmak
Kaba kuvvete karşı hak dövüşüyordu..."

Törenimiz saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.
Duygusal anların yaşandığı anma programında öğrencilerimiz “Çanakkale Zaferi Bir Destan” adlı sunumları ile bizleri tarihte bir yolculuğa çıkardılar.
“Çanakkale – Savaş – Barış – İnsan ve Sevgi” temalarının hareket noktasını oluşturduğu sunum, Yarbay Mustafa Kemal’in askeri dehasının tarih sahnesine çıktığı bu zaferi farklı yönleriyle düşünme imkanı sağladı öğrencilerimize.
Tarih Öğretmenimiz Canan Atınç’ın Çanakkale şehitlerini ve uğruna can verdikleri değerleri konu alan konuşması ise Çanakkale Savaşı’nı kazandıran o yüksek ruhun dünü bugünü üzerine çok şey düşündürdü bize.


Okul Müdürümüz Sn. Pierre Gentric konuşmasında duygularını şöyle ifade etti :
« Yurtta sulh, Cihanda sulh »
Yüz yıl sonra bile ordularımızın bu zor sınavları hala hatırımızda ancak bu yaşananlar daha da güçlenmiş dostluklarla, toplumlarımızı, Barış’ın hizmetinde birbirine yakınlaştırıyor.
Kişisel inancım odur ki, özellikle bu karışıklık dönemlerde, sergilediğimiz hassas ve dikkatli tutumumuz, vatanları için can veren ve Gelibolu toprağında aynı kaderi paylaşan askerlerimizin anısını onurlandırmanın en güzel yolu olsa gerek.
Yine bu karışık dönemlerde, insandan yola çıkarak evrensele ulaşarak, topların sessizliğinden hareketle savaşın korkunçluğunu ve güncelden yola çıkarak geçmişin yaşanmışlığını hatırlayıp, dünyanın çılgınlığına kurban giden bir nesile minnettarlığımızı sunuyoruz.”


Ardından söz alan Türk Müdür Başyardımcımız Gülay Doğusoy öğrencilerimize şöyle seslendi :
’’Zaferin barışa çağrısı’’ olarak andığımız Çanakkale’de, savaş bitip de geride kalanlar topraklarına döndüğünde akıllarda, askerlerin kahramanlığı, cesareti ve en önemlisi dostluğu kalmıştır. Çanakkale barışla anılmalıdır. Savaşın acımasızlığını ve felaketini, yaşanan insanlık dramını tüm açıklığıyla gözler önüne seren bu mücadelede aynı zamanda insani duygular ve merhamet hakim olmuştur. Yıllar ötesine ders olmayı başarmış, Başta Mustafa Kemal olmak üzere tüm destan kahramanlarını saygı ve şükranla anıyoruz.’’

Törenimizde ayrıca işaret dili eğitimi alan İşitme Engellilerle Dayanışma Kulübü öğrencileri, İstiklâl Marşı’na işaret dili ile eşlik etmişlerdir.

Bu sunumun amacı, İşitme Engellilerin yaşama koşulları hakkında duyarlılık yaratmaktır.

X