Beden Eğitimi Dersinde Misafirimiz Tanınmış Bir Yelkenci: Kaan Yazıcı

Yeni Bir Spor Keşfetmek

Keyifli bir ortamda gerçekleşen tecrübe paylaşımı. Spor, aynı zamanda, bir ''hayat disiplini''dir.

Kaan Yazıcı Kimdir?

1988 İstanbul doğumlu olan Kaan YAZICI, Yıldız Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü mezunudur. Yüksek lisansını, aynı üniversitede, malzeme mühendisliği üzerine yapmıştır. Yelken kariyeri, 1999 yılında Fenerbahçe Yelken Kulübünde başlamıştır. Bu spora ilk olarak Optimist teknesi ile başlamış, ardından Laser 4.7 ve Radial tekne ile devam etmiştir.

Kaan YAZICI, 2013 yılında düzenlenen Sportsboat Tribe yarışlarında, Yıldız Yelken Takımında 3. lük derecesini elde etmiştir.

Bugün, kariyerine Vira Yatçılık Yelken Okulu’nda Baş Eğitmen olarak devam etmektedir. Aynı zamanda da, 2019 yılından beri Delphie Yachts’ın Satış yöneticiliğini yapmaktadır.

Neden Bu Buluşmayı Düzenledik?

Öğrencilerimizi bilgilendirmek ve onlara, yeni spor dallarını tanıtmak amacıyla, tanınmış yelkenci Kaan YAZICI’yı konuk ettik. Kaan YAZICI, bu sunum esnasında, öğrencilerimizi yelken sporuyla ilgili bilgilendirdi. Keyifli bir sohbetle, tecrübelerini paylaştı ve hayatımızda, devamlı olarak spor yapmanın öneminin altını çizdi. Ona göre, başarıya uzanan yol, bir hedefin belirlenmesi ve bu hedefi gerçekleştirmek için çaba sarfetmekten ve sabırdan geçmektedir.

Yazıcı, bu kuralın, sadece sporda değil, hayatın her alanında başarıya ulaşmak için geçerli olduğunu ve bunun gerçek bir yaşam disiplini olduğunu da, sözlerine ekledi.

Kaan Yazıcı’ya, bize zaman ayırdığı ve öğretmen ve öğrencilerimizden gelen soruları cevaplandırdığı için teşekkür ederiz.