Mansur Beyazyürek İle “Bağımlılıklara Hayır!” Konferansı

Eski mezunumuzdan "Bağımlılıklarla Mücadele" Konferansı

Lise 1. sınıf öğrencilerine yönelik "Bağımlılığın zararları ve önleme yolları" konulu konferans, 29 Kasım 2018 Perşembe günü, Saint Benoît Fransız Lisesi mezunu Prof. Dr. Mansur Beyazyürek tarafından verildi.

Bağımlılığın Zararları ve Önleme Yolları

Mutluluğu hepimiz isteriz, onun ardından gideriz. İnsan başarıyı mutlu olmak için ister. Başarı, alınan yüksek notlar, sahip olduğumuz iyi bir meslek ve ardından koştuğumuz birçok şeydir… Yeter ki doğru şeylerin arayışında olalım.

Bazen hiç anlamadığımız şekilde bağımlılıklar hayatımıza girebilir. Bağımlı mıyım, değil miyim? Bazen bu cevabı vermek zordur. Özellikle bağımlılığın ilk başlarında, kişi sanki kendi bilinçli kararıyla yapıyormuş, seçim hakkı kendindeymiş gibi hisseder, halbuki bir noktadan sonra farklı bir şeyi seçmek istese de boşunadır. O nokta artık bağımlı olduğumuz noktadır.

Peki bunlardan nasıl uzak durabiliriz? Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, 29 Kasım 2018 Perşembe günü Lise 1 öğrencilerini bağımlılıklar konusunda aydınlattı.

Konferansla ilgili öğrenci görüşleri

– Bu dönemlerde gençler için çok önemli bence bu konu… Konferansta daha çok bilgi aldık. Maddelerin zararları, bağımlılıklar ve bunların hayatımızı nasıl etkileyebileceği hakkında, ama bence en önemlisi bunlardan nasıl kendimizi korumamız gerektiğiydi. Arkadaş ortamına uymamak, pasif içici durumuna düşmemek, “hayır” diyebilmek gibi…

– Bu konferans çağımızın en önemli hastalıklarından ve problemlerinden biri olan bağımlılık konusu ile ilgiliydi. Bağımlılığın ne kadar kolay oluşabileceğini, ancak ne kadar zor kurtulunabilineceğini anladım. Mansur Bey, bize bazı fotoğraflar göstererek daha etkileyici bir sunum yaptı.

– Konferans sonunda yeni şeyler öğrendim. Bağımlılığı olan kişi hayatına bağımlı olduğu şeye göre yön verir. Örneğin alkol ve sigara bağımlılığı çoğu kişinin hayatını bile bitirebilmektedir. Bu durumdan kurtulmak için tek başımıza değil bir uzmandan yardım alarak üstesinden gelmemiz gerekir.

– Bağımlılık herhangi bir maddeyi kullanmaya ya da bir davranışı  yapma isteğine karşı koyamamaktır. Bu konferansta insanların son geldiği durumlar gerçekten etkileyiciydi. Bağımlılık sadece o kişiye değil, aynı zamanda çevresindeki insanları da etkiler; bu yüzden bağımlılığı olan kişiler bir an önce uzman desteği almalıdır.