Atina : Yepyeni Dostluklar, Yeni Paylaşımlar ! (Video)

Pedagojik ve Kültürel bir Gezi

Saint Benoit Lisesi, 9 senedir devam eden bir öğrenci değişim programına hazırlanıyor... Bu sefer, unutulmaz bir deneyim olarak "İstanbul’dan Atina’ya efsaneler ve efsanevi mekanlar" temasına yelken açacağız.
Heyecan dorukta !

• « Yunanistan’a gideceğim için çok heyecanlıyım,umarım çok güzel geçer. »
  • « Bu programa katılacağım için çok sevinçliyim, yeni arkadaşlar kazanacağım. »
  • « Atina’ya gideceğim için çok heyecanlıyım,Yunanlı arkadaşımla internetten görüşüyoruz. »
  • « Evinde kalacağım arkadaşımı çok merak ediyorum. »
  • « Yunanlı arkadaşımla görüşmeye başladım,çok sempatik. Benim için çok güzel bir deneyim olacak. Çok sevdiğim Yunan kültürünü yakından tanıyacağım. »
  • « Yunanlı arkadaşımla görüşüyorum. Pek çok ortak noktamız var, aynı müzik grubunu seviyoruz. İkizi ile de yazışmaya başladım. Bu projeye katılacağım için çok sevinçliyim. »
  • « Yeni bir kültürü tanıyacağım için çok mutluyum ! »
  • « Yunanistan’a gideceğim için çok heyecanlıyım. Evinde kalacağım arkadaşımı ve gideceğimiz yerleri çok merak ediyorum »
  • « Yeni dostluklar kuracağım için heyecanlıyım.Unutulmaz bir seyahat olacağına eminim. »

Léonin de Pâtissia Lisesi’ne pedagojik ve kültürel bir gezi

19-23 Mart 2014 tarihleri arasında Atina Léonin de Patissia Lisesinden gelecek Yunanlı arkadaşlarını ağırlayacak Saint Benoit Fransız Lisesinin 16 öğrencisi 19-23 Şubat 2014 tarihleri arasında Atina’ya gideceklerdir.
Türkiye ve Yunanistan arasında 9 senedir devam eden bu Öğrenci Değişim Programı sayesinde 2 komşu ülkenin liseli gençleri, eğitimini gördükleri Fransızca sayesinde iletişim kurarak, kardeşlik bağlarını güçlendirecek ve komşu ülkenin kültürünü ve tarihini keşfedeceklerdir.
« İstanbul ve Atina’nın Efsaneleri ve Efsanevi Yerleri » 9. Değişim Programımızın proje konusudur. Gençlerimiz ortak dilleri fransızcalarını kullanarak projelerini hazırlayacak ve sunumlarını gerçekleştirecek, kültür alışverişinde bulunacaklardır.

Pratik bilgiler

Refakatçi Öğretmenler : Göksel EKMEKÇİ ve Roza GÜNALP
Ulaşım : 19 Şubat 2014 Çarşamba günü saat 07.30 İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanında Pegasus Havayolları kontuarının önünde buluşma
Gidiş : 19 Şubat 2014 Uçak Kalkış Saati : 10.30 Uçuş No : PC 745
Dönüş : 23 Şubat 2014 Uçak Kalkış Saati : 17.00 Uçuş No : PC 746
Gezi süresince öğretmenlerle iletişim için : + 90 533 523 24 05

Gezi Programı

19 Şubat Çarşamba
20 Şubat Perşembe
21 Şubat Cuma
22 Şubat Cumartesi
23 Şubat
Pazar
Sabah
Öğretmen ve öğrencilerin Sabiha Gökçen Havaalanı, Pegasus Kontuarında buluşması ve gidiş Akropol’e gidiş ve ziyaret Benaki Müzesine gidiş ve müzede modern Yunan karnavalı konulu eğitim çalışması Yunanistan’ın ilk başkenti Nafplion ve Mycenae Antik kenti ziyareti için hareket Yunanlı ailelerde sabah kahvaltısı
Öğlen
Öğle Yemeği ve Ege Efsanesi Eğitim Çalışması Dionyssiou Areopagitou semt gezisi Benaki Müzesine gidiş ve müzede modern Yunan karnavalı konulu eğitim çalışması Mycenae’ya varış. Antik kent ziyareti ve Atreides ailesine ait Efsaneler konulu eğitim çalışması Türk öğrencilerin Yunanlı aileler ve öğrenciler tarafından Atina Havaalanına varışları
Ögleden sonra
Sounio ve Poseidon Tapınağını ziyareti Monastiraki semtinde geleneksel öğle yemeği Müzede öğle yemeği Nafplion ziyareti Pegasus Havayolları PC 746 uçuşu
Akşam
Yunanlı ailelerde akşam yemeği Yunanlı ailelerde akşam yemeği Yunanlı ailelerde akşam yemeği Yunanlı ailelerde akşam yemeği İstanbul’a dönüş

- Yunanlı arkadaşlarımızla sanatsal çalışmalarımızı video olarak görmek için BURAYA tıklayınız
- Geçmiş senelerde düzenlenen değişim programımızı BURAYA tıklayarak keşfedebilirsiniz.