Aşkın Sihrini Taçlandıran Büyüleyici Bir Müzik

Silüet Salonunun Sahnesinde Aşk, Tutku ve Tango Bir Araya Gelirse...

Sevgililer günü, bize, yetenekli oldukları kadar, mesleklerine tutkuyla da bağlı müzisyenleri ağırlamamız için güzel bir fırsat sundu.
Saint Benoît Lisesi’nin düzenlediği konserlerin müdavimleri giderek artarken konsere katılanlar,bu 14 Şubat akşamını Silüet Salonu’nda, kalpleri ısıtan melodilerin büyüsü altında geçirmekten hayli mutlu gözüküyorlardı.

Sevgililer gününün ruhuna son derece uygun, zengin ve çeşitli bir repertuara yer verilen konserde, dört viyolonsel sanatçısından oluşan Cellistanbul Grubu’na, bandoneonda Arjantinli sanatçı Carlos Gustavo Battistessa, piyanoda ise  genç kuşak Türk orkestra şeflerinin başarılı temsilcilerinden Orçun Orçunsel eşlik etti.  

Açılış konuşmasında, Lise Müdürü, Pierre Gentric, herkesin günlerinin aşkla ve sevgiyle dolu geçmesini, 14 şubat’ın da ötesinde, aşkın dünyamıza bir kâbus gibi çökmüş olan nefret duygusuna karşı galip gelmesini temenni etti.  Saint Benoît Lisesi tarafından düzenlenen ve iki bölümden oluşan bu muhteşem konser, adeta aşkın, tutkunun ve karşılıklı anlayışın hüküm süreceği bir dünyayı vaad ediyordu.

Uluslararası Bir Repertuvar ve Dört Viyolonsel Ustası

Cellistanbul’un dört usta viyolonsel sanatçısı, konserin açılışını, Jean Sébastien Bach’ın ünlü 3 Numaralı Re Majör Orkestra Süiti’nden Sol Telinde Arya ile yaptılar. Salonda, adeta bir duygu fırtınası estiren bu barok tarzdaki arya, akşamın duygusal boyutunun ne denli yoğun olacağını haberdar eder gibiydi. Konserin repertuvarı, dinleyicilere farklı bestecilerden oluşan geniş bir yelpaze sundu. Repertuvarda Fransız, Çek, Alman, İspanyol, Arjantinli bestecilere ait eserlerin yanı sıra, çok sevilen geleneksel bir Türk ezgisi olan Üsküdar’a Giderken adlı besteden motiflerde taşıyan Hicaz Sirto’yu da icra etti.

Arjantinli Besteci Astor Piazzola, Orkestra Şefi Orçun Orçunsel ve Arjantinli Bir Bandeon Ustası Carlos Gustavo Battistessa 

Konserin ikinci bölümünde Cellistanbul Grubuna piyanoda Orçun Orçunsel, bandoneonda ise büyüleyici bandoneon sanatçısı Carlos Gustavo Battistessa eşlik ettiler. Konserin bu bölümü, özellikle, dünyaca ünlü Arjantinli besteci Astor Piazzola’nın eserine adanmıştı.

Arjantinli bir besteci ve bandoneon sanatçısı olan Astor Piazzola, Tango alanında, XX.yy.ın ikinci yarısının en önemli müzisyenlerinden birisi olarak kabul edilmektedir.

Orçun Orçunsel’in açıklamalarıyla aydınlanan izleyiciler, bu sayede Tango adıyla anılan bu müzik türüne adeta devrim niteliğinde yenilikler kazandıran Piazzola’yı daha iyi tanıma fırsatı buldular ve yeteneğine hayran kaldılar. Grup, daha sonra Piazzola’nın, bir anlamda, bir insanın hayatının renklerini tasvir eden Mevsimler adlı eserini icra etti. Bu büyüleyici müziğin tılsımlı etkisi, orkestranın Piazzola’nın ölümsüz eseri Libertango’yu  yorumlamasıyla doruk noktasına erişti. Dinleyici, tutku dolu bu müziğin güzelliği ve yorumlarıyla bu tutkuyu muhteşem bir şekilde yansıtmayı başaran müzisyenlerin ustalığı sayesinde etkileyici bir müzikal yolculuğa sürüklendi.

Konser, huzur ve mutluluk dolu bu anların hiçbir zaman sona ermemesini arzulayan seyircilerin alkışlarıyla sona erdi…

Basında…

 

X