Akran Zorbalığını Önlemek İçin Konferans

Zorbalığa beraber "Dur" diyelim!

Özyeğin Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Sn. Prof. Dr. Asiye Kumru, "Akran Zorbalığı" başlıklı konferansımız için hazırlık öğrencilerimizle bir araya geldi.

Konferans: Akran Zorbalığı

Öğrencilerimizin zorbalığın her şekli hakkında farkındalık kazanmalarını amaçlayan konferansımız çok verimli ve keyifliydi.

Başta; hedefimiz, öğrencilerin arkadaş ilişkilerini iyileştirmek ve özgürlüğün farkına varmalarını sağlamaktı. Tabii özgürlük konusunu ele alınca bu özgürlüğün sınırlarından da bahsetmek kaçınılmaz oldu.

Konuşmacımız, zorbalık konusundaki önlem ve koruma yöntemlerini anlattı. Evet, akran zorbalığı okulun “eğitim” havasını bozar ve zorbalığa uğrayan öğrencinin ve sınıf arkadaşlarının öğrenimi engeller.

Bu paylaşım ortamı öğrencilerimiz için eğitici ve yararlı bir konferans oldu.

Öğrencilerimizden yorumlar:

• Şaka amaçlı bile olsa bazı davranışların zorbalık kapsamına girebileceği ve insanları incitebileceğini fark ettim.  (Kayra)
  • Bence zorbalığa uğrayanların ve zorbalık yaparak olayları çözmeye çalışanlara ışık tutan güzel bir konferanstı. (Ayça)
  • Bizim için küçük görünen zorbaca davranışların bile aslında ciddi sonuçları olabileceğini öğrendim. (Defne)
  • Zorbalığa şahit olduğumuzda da mutlaka bunu bildirmemiz gerektiğini öğrendim.
  • Zorbalığa zorbalıkla karşılık vermek yerine durmasını söylemek ve bu durumu gerekli kişilerle paylaşmak gerektiğini öğrendim. (Sude)