Akbank Sanat ile Caz Atölyesi

29. Akbank Caz Festivali Kapsamında Saint Benoît Lisesi Silüet Salonunda "Liselerde Caz" Etkinliği Düzenlendi!

17 - 28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen 29. Akbank Caz Festivali'nin en önemli etkinliklerinden biri olan ''Liselerde Caz" adlı çalışmanın amacı, lise çağındaki birçok gence ulaşarak onlara caz müziğini anlatmak ve sevdirmektir.

Saint Benoît Lisesi Öğrencileriyle Caz Atölyesi

Bu etkinlik kapsamında öğrencilerimiz, sahnedeki diğer müzisyenlerle birlikte Yavuz Akyazıcı’ya caz ve doğaçlama sanatı hakkında merak ettikleri soruları sorma imkanı buldular. Grubun icra ettiği parçaların aralarında gerçekleşen sohbette, öğrenciler sanatçıların müzikal yolculuğunu yakından tanıma fırsatına sahip oldular.

Yavuz Akyazıcı

1996 yılında dünyanın en prestijli caz okullarından New School Jazz Academy’den mezun olan Yavuz Akyazıcı, 17 sene boyunca Patricia Barber, Billie Harper, Matt Wilson, Eric Person gibi isimlerle Birdland, 55 Bar ve Smalls gibi New York’un birçok önemli caz kulübünde performans sergiledi. Bunun yanı sıra, JVC Jazz Festival, Baku Jazz Festival, Charlie Parker Jazz Festival gibi uluslararası caz festivallerinde çaldı.

Ocak 2011’de Türkiye’ye dönerek Yavuz Akyazıcı Project topluluğunu kuran ünlü cazcı, Teoman, Göksel, Duman, Hande Yener ve Şebnem Ferah gibi isimlerin en sevilen popüler şarkılarını 50’lerin Amerikan caz standartları yaklaşımıyla yorumladığı “Turkish Standards Vol. I” ve devamı niteliğindeki “Turkish Standards Vol. II” albümleriyle büyük beğeni topladı ve Amerika’nın en saygın haber ve kültür sanat radyosu olan NPR’a konuk oldu.