6. Uluslararası Dijital Bahar (UDB6)

21-22 Şubat 2020

Saint Benoît Lisesi ve Dijital Araştırma ve Geliştirme Komitesi (CDRN), Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği, CNED (Uzaktan Eğitim Ulusal Merkezi), CANOPE (Pedagojik Destek ve Araç Ağı) ve Bahçeşehir Üniversitesi'nin iş birliğiyle 21 ve 22 Şubat 2020 tarihlerinde Uluslararası Dijital Bahar'ın (UDB) 6. Buluşmasını gerçekleştirecek.

Birçok farklı ülkenin katılımıyla yine uluslararası bir boyutta gerçekleşecek olan etkinlikte, farklı üniversite, enstitü, lise ve ilkokullardan gelecek 450 eğitimci ve 20’ye yakın iş ortağı, Saint Benoit Uluslararası Dijital Bahar (UDB) için özel olarak geliştirilen uygulama ve dijital eğitim sektöründeki yeniliklerle buluşacak.

Yapay zeka ve aktif eğitim teması üzerine kurgulanan 6.Uluslararası Dijital Bahar’da ayrıca bu temalarla  bağlantılı; Makine öğrenimi, veri işleme, sanal öğretmen, nörolinguistik, kodlama, sanal ve arttırılmış gerçeklik, ciddi oyunlar, kaçış oyunları, küresel konumlandırma sistemleri, sanal sınıf, dijital eğitim kursları gibi  çeşitli konular da ele alınacak.

1.  6.UDB’nin Büyük Yeniliği IAthon

21-22 Şubat tarihlerinde,  Robert, Koç, Enka, Alkev, Hisar, Üsküdar, Bahçeşehir, Getronagan, Ulus Özel, Charles de Gaulle, Saint Joseph Istanbul, Anabilim Eğitim Kurumları, Notre Dame de Sion, Sainte Pulchérie, Sajev, Galatasaray, Tevfik Fikret Izmir, Tevfik Fikret Ankara, Saint Michel, Saint Benoît gibi Türkiye’nin en iyi liselerinden 10 öğrenci takımının katılacağı, yapay zeka üzerine kurgulu bir hackathon gerçekleştirilecek ve 28 saat boyunca (Cuma 21 şubat 09:00 – cumartesi 22 şubat 13:00) öğrenciler kodlama yapacaklar. Her biri dört ayrı bölüme ait dört kişiden oluşan 10 takım, aynı gün içerisinde açıklanacak tema üzerine bir çözüm (IATHON) üretmeye çalışacaklar.

Kazanan takım, çalışmasını Paris’te düzenlenecek olan Vivatechnology Fuarı’nda tanıtacak, ilk üçe giren takımlar ise 12 Mart 2020’de İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yapay Zeka Zirvesi’ne katılmak için seçilecekler.

2. Yapay Zeka ve Aktif Eğitim

21 Şubat Cuma günü düzenlenecek yapay zeka ve aktif eğitim ile ilgili  konferansı CNED (Uzaktan Eğitim Ulusal Merkezi) Müdürü Michel Reverchon-Billot gerçekleştirecek, Fransızca olarak gerçekleştirilecek  konferans Türkçe’ye de çevirilecektir.

“50 Soruda Yapay Zeka” Kitabının yazarı Cem SayKhan Academy TR  ‘nin müdürü  ve “New Generation Learning Initiative” ‘in kurucusu Alp Köksal, iki uzman eşliğinde CANOPE’nin (Pedagojik destek ve Araç Ağı) uluslararası temsilcisi Gaël Le Dréau ve Yaşam ve doğa bilimleri alanında doçent öğretim görevlisi, Apple Eğitim Teknolojileri alanında uzman Coralie Ulysse de etkinliğimizin konukları arasında yer alacaklardır.

Ayrıca, eğitim sektöründe dijital araçlar alanında uzmanlaşmış şirketler ve profesyoneller, sınıflarda dijital deneyimlerini paylaşıp atölyeler düzenleyeceklerdir.

Öğretici bir anlayış, paylaşım ve heyecan dolu bir dinamik içerisinde geçecek olan bu iki gün boyunca, dijital eğitime ilişkin yenilikçi deneyimler katılımcılarla paylaşılacaktır.

3. Sunum Başvuruları

Uluslararası Dijital Bahar etkinliğinde, sınıftaki dijital deneyiminizi sunmak için aşağıdaki formu (Fransızca veya Türkçe) doldurabilirsiniz.

Not : Sunum başvuruları 5 Ocak 2020’de sona erecektir.
Buraya tıklayınız

Etkinlik programı ve genel katılımcı formları 2020 Ocak ayının sonunda yayınlanacaktır.

4. Geçmişe Dönük Çalışmalar

— Uluslararası Dijital Bahar’ın Beşinci Buluşmasının özeti  Buraya tıklayınız