Yaklaşık 400 Öğrencimiz DELF A2, B1, B2, C1 Diplomalarını Aldı…

Tebrikler !

Tüm seviyelerden yaklaşık 400 öğrencimiz, bu sene girdikleri sınavlar sonucu kazandıkları DELF diplomalarını, Fransız Kültür Merkezi Fransızca Dili İşbirliği Ataşesi Sayın Virginie Villechange'ın ve öğretmenlerinin ellerinden almak üzere, lisemizin Silüet salonunda bir araya geldi.
Harika bir başarı!

FrancEducation Markası ile Onaylanmış bir okul, Saint Benoît Lisesi

Okul Müdürümüz Pierre Gentric, kalabalık öğrenci topluluğu önünde, Saint Benoît Lisesi’nin Fransız Devleti tarafından tanınmış mükemmelik unvanına sahip olduğunu hatırlattı.

22 Kasım tarihinde, 2013 yılında Saint Benoît Lisesi’ne verilen FrancEducation markasının yenileme töreni yapıldı ve marka Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Sayın Bertrand Buchwalter, Türkiye Fransız Kültür Merkezi Genel Müdürü Sayın Eric Soulier, Eğitimde İş birliği Ataşesi Sayın Bruno Delvallée tarafından Okul Müdürümüz Sayın Pierre Gentric’e takdim edildi.
Bu markanın teslim töreninde, öğrencilerimiz, eski mezunlarımız, velilerimiz, diplomatlar, iş ortaklarımız, Saint Benoît Lisesi’nin dostları ve daha birçok davetli, bu tarihi ana tanıklık etmek için bizlerle birlikteydi.

Öğrenciler, DELF Diplomalarını Aldılar

DELF diplomasını alan öğrenci sayısı :
* Lise  1 : Nisan 2018’de DELF A2’yi alan 160 öğrenci;
* Lise 2 : Mayıs 2018’de DELF B1’i alan 124 öğrenci;
* Lise 3 : Mayıs 2018’de DELF B2’yi alan 113 öğrenci ve Kasım 2018’de DALF C1’i alan 36 öğrenci.

Sertifika almaya hak kazanan bu 433 öğrenci, Saint Benoît Lisesi’nin Fransızca yazılı ve sözlü dil becerilerindeki üstünlüğünün kanıtıdır.

Geçen sene de bizlerle birlikte olan Virginie Villechange, Silüet gösteri salonunu bu denli dolu görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Sayın Villechange, öğrencileri gönülden tebrik edip Fransızca öğrenimlerine devam devam etmeleri için onları teşvik etti. Öğrencilere diplomalarını veren öğretmenler de onların bu sonuçlarından ve başarılarından gurur duydular.

Hepsini tebrik ediyoruz!

Hiç şüphesiz, öğrenciler bu sene bir üst seviyeye girmek isteyecekler ve arkadaşlarını da buna teşvik edeceklerdir.

Katılımlarıyla törenimizi onurlandıran Sayın Virgine Villechange’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.