4. Fen Bilimleri Festivali… Herkesin Beyaz Önlükleri Hazır Olsun !

Lisemiz, Fen öğretimine verdiği önemi vurguluyor

Her yıl Saint Benoît Lisesi tarafından düzenlenen Fen Bilimleri festivalinin temel amacı, fen bilimleri, bilim adamları ve içinde yaşadığımız toplum arasındaki verimli ilişkileri simgeleyen önemli bir bilimsel etkinlik oluşturmaktır.

Bu festival, Saint Benoît Lisesi’ndeki ayrıcalıklı yaklaşımlardan biri olan "Fen Öğretimine Önem Veren Eğitim Anlayışı" kapsamında gerçekleştirilmektedir.
Dördüncüsü düzenlenecek olan Fen Bilimleri Festivali 12 - 18 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşecektir !

Fen Bilimleri Festivali, öğrencilerimizi başarıya ulaşmaya, yeni deneyimler yaşamaya teşvik eder, laboratuvar ziyaretlerine katılmalarına, araştırmacılarla görüşmelerine, araştırma alanlarını ve  meslekleri keşfetmelerine ve de fen bilimlerinden zevk almalarına olanak sağlar.

Fen Bilimleri Festivali’nde lisemizde birçok animasyon, bilimsel söyleşi ve deneyim yaşanır. Bu nedenle bahçeden sınıfa, sınıftan FabLab’a (Fabrication Laboratory) kadar lisemizin her yeri bilimle kuşatılır… Geleceğe açılalım !
Etkinlik programını aşağıda görebilirsiniz !

12 MAYIS 2018

Tüm gün :
Robotik Yarışması : “Bence robotik… Robotlarla hayatı paylaşalım !”
Bu yarışmanın teması, öğrencilerin, yenilikçi, pedagojik ve eğlenceli bir uygulama aracılığıyla, programlamanın temellerini keşfetmelerini sağlamak. Şimdi sıra algoritma dünyasında !
Katılımcıların birbirleriyle bilgi ve becerilerini paylaştığı, ilgi çekici ve keyifli anlar yaşadığı robotik bir buluşma !
Daha fazla bilgi için, BURAYA tıklayın.

14 MAYIS 2018

Fizik deneyleri (L3) – Manyetizm ve optik
Öğrenciler, manyetizm ve optik ile ilgili deneyler gerçekleştirecekler.

9.30 – 10.55

FabLab’ta dönem projelerinin sergisi (L1 – L2)
Öğrenciler, Fen bilimlerinde hazırladıkları dönem projelerini sergileyip açıklayacaklar.

15 MAYIS 2018

9.30 – 10.55
Kahoot Yarışması ve bir sınıf seviyesi için deneyler (L2)
Her sınıftan iki öğrenci, fizik, kimya ve biyoloji sorularına cevap verecek ve iki öğrenci, sahnede bilimsel deneyler gerçekleştirecek.
Yeditepe Üniversitesi’nde genetik üzerinde deneyler  (L2)

11.40 – 12.20

Konferans : “Nükleer enerji” (L3)
Nükleer enerji nedir ? Avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

16 MAYIS 2018

8.30 – 15.00
SBTIM Kulubün üyeleri ile birlikte etik münazara (L1 – L2 – L3) Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik
Öğrenciler, doktor, avukat, akraba, psikolog rolünü canlandırarak iki farklı durumu etik açısından tartışacaklar …

Kimya deneyleri (L1)

Öğrenciler, kimyasal reaksiyonlar ile ilgili deneyler gerçekleştirecekler : yanma, parçalanma, nötralizasyon, sentez, çöktürme.
Fab Lab’deki serginin ziyareti (Hazırlık sınıfları) – Fabrication Laboratory

11.40 – 13.05

Yıldız Teknik Üniversitesi, Mekatronik Mühendisliği Bölümü Ziyareti – Robotik Kulübü Robotik Kulübü Öğrencileri, Sn. Hüseyin Evet ile birlikte robot programlama ile ilgili bir etkinlik gerçekleştirecekler.

13.15 – 14.40

Konferans : “Etik ve Fen” (L2)
Sn. Yeşim Ulman, SBTIM Kulüp üyeleri ile birlikte yapılacak etik münazara kapsamında, etik ve fen hakkında  bir konferans verecektir.

17 MAYIS 2018

Olay soruşturması (L1 – L2 – L3) – Sanal Gerçeklik ve Fen Bilimleri
Öğrenciler, dedektif kılığına girip, dijital araçlar aracılığıyla, kimya, fizik ve biyoloji tekniklerini kullanarak suçluyu bulmaya çalışacaklar.

Kimya deneyleri (L1)

11.40 – 13.05

Konferans : “Bilimsel dünyaya doğru giden aşamalar – Biyoteknoloji”
Konferans,  Yeditepe Üniversitesi’nde öğretmen ve eski mezunumuz olan Sayın Emrah Nikerel tarafından verilecektir.

18 MAYIS 2018

7.55 – 9.20
“Seluz Kimya”, Parfüm ve aromatik ürünler fabrikası ziyareti  (L3)
Kontrol kalite laboratuvarları ve üretim yerlerinin ziyareti.
Öğrenciler, parfüm ve günlük hayata kullanılan ürünlerin (sabun, deterjan, krem) imalatını öğrenecekler.