2020-2021 Mevcut Öğrenciler için Burs Başvuruları

Sayın Velimiz,

Özel Saint Benoît Fransız Lisesi’nde ücretsiz okuyacak öğrencileri değerlendirme sistemi aşağıda açıklanmaktadır.
Okulumuzda, her öğretim yılında, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Özel Öğretim Kurumlarında Ücretsiz Okuyacak Öğrenciler Hakkında Yönetmelik” esaslarına göre, başarılı, ancak maddi imkânları sınırlı öğrenciler ücretsiz okutulmaktadır.
Okulumuzda 2020-2021 öğretim yılı burs başvuruları 13/04/2020 tarihinde başlayacak ve 24/04/2020 tarihinde sona erecektir. Verilen tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilemeyecektir.

Ücretsiz okuma hakkından yararlanma:

Ücretsiz okuma hakkından, adı geçen yönetmelikte belirtilen şartları taşımış olmak kaydıyla, haklarında ücretsiz okuması için karar verilen öğrenciler yararlanır. Şehit ve malûl gazi çocukları ile malûl gazilere ücretsiz okumada öncelik verilir. Ücretsiz okuma öğrenim ücretinde %100 oranında indirim yapılarak uygulanır.

Başvuru Şartları:

Ücretsiz okuma hakkından yararlanmak isteyen öğrencilerin velileri, Özel Öğretim Kurumlarında Ücretsiz Okuyacak Öğrencilere Ait Başvuru Formu’nu (Ek-7) doldurarak ve talep edilen evraklarları burs_sb@sb.k12.tr adresi üzerinden mail aracılığı ile gerçekleştirebilirler. Bu yıl istisnai olarak burs başvuruları online olarak alınacaktır. Tüm belgelerin eksiksiz bir şekilde taratılarak mail yolu ile kurumumuza iletilmesini rica ederiz.
Başvuru Formları (Ek 7) bu sayfanın sonundan veya Moodle‘dan temin edilir.

Önemli Hususlar:

1) Başvurular her yıl yeniden değerlendirilir. Ücretsiz okuma yardımına esas alınan koşulların değişmesi halinde yardım iptal edilebilir.

2) Şehit veya malûl gazi çocukları ile malûl gazilerden, şehit veya malûl gazinin mensubu olduğu kurumdan alınacak belge istenir.

3) Gerçek dışı bildirimde bulunduğu tespit edilen öğrencilerin, ücretsiz okuma hakkı okulumuz müdürlüğünce iptal edilir. Öğrencinin ücretsiz okuduğu dönemlere ait ücretler ilgili mevzuat hükümleri gereğince kanuni faizi ile birlikte veliden tahsil edilir.

4) Ücretsiz okuma hakkı kazanan öğrencilerin bu hakları yalnız o öğretim yılı için geçerlidir. Ancak ücretsiz okuma hakkını kazanan şehit ve malûl gazi çocukları, okuldaki öğrenimleri süresince ücretsiz okurlar.

Başvuru için istenen belgeler ektedir.

2020-2021 Başvuru formu (Ek 7 belgesi)

2020-2021 Burs için gereken evraklar