Sayın Velimiz,

Özel Saint Benoît Fransız Lisesi'nde ücretsiz okuyacak öğrencileri değerlendirme sistemi aşağıda açıklanmaktadır.
Okulumuzda, her öğretim yılında, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın « Özel Öğretim Kurumlarında Ücretsiz Okuyacak Öğrenciler Hakkında Yönetmelik » esaslarına göre, başarılı, ancak maddi imkânları sınırlı öğrenciler ücretsiz okutulmaktadır.
Mevcut öğrenciler için 2018-2019 öğretim yılı başvuruları, 10/04/2018 tarihinde başlayacak ve 20/04/2018 tarihinde sona erecektir. Verilen tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilemez.

Ücretsiz okuma hakkından yararlanma :

Ücretsiz okuma hakkından, adı geçen yönetmelikte belirtilen şartları taşımış olmak kaydıyla, haklarında ücretsiz okuması için karar verilen öğrenciler yararlanır. Şehit ve malûl gazi çocukları ile malûl gazilere ücretsiz okumada öncelik verilir. Ücretsiz okuma öğrenim ücretinde %100 oranında indirim yapılarak uygulanır.

Başvuru Şartları :

Ücretsiz okuma hakkından yararlanmak isteyen öğrencilerin velileri, Özel Öğretim Kurumlarında Ücretsiz Okuyacak Öğrencilere Ait Başvuru Formu”nu (Ek-7) doldurarak ve talep edilen evraklarla birlikte Ani Hamamcıyan'a başvurabilirler.
Başvuru Formları (Ek 7) Ani Hamamcıyan'dan, bu sayfanın sonundan veya Moodle'dan temin edilir.

Önemli Hususlar :

1) Başvurular her yıl yeniden değerlendirilir. Ücretsiz okuma yardımına esas alınan koşulların değişmesi halinde yardım iptal edilebilir.
2) Ücretsiz okuma hakkına başvuracak öğrencinin davranış notunun tam olması ve sınıf tekrarı yapmamış olması şartı aranır.
3) Şehit veya malûl gazi çocukları ile malûl gazilerden, şehit veya malûl gazinin mensubu olduğu kurumdan alınacak belge istenir.
4) Gerçek dışı bildirimde bulunduğu tespit edilen öğrencilerin, ücretsiz okuma hakkı okulumuz müdürlüğünce iptal edilir. Öğrencinin ücretsiz okuduğu dönemlere ait ücretler ilgili mevzuat hükümleri gereğince kanuni faizi ile birlikte veliden tahsil edilir.
5) Ücretsiz okuma hakkı kazanan öğrencilerin bu hakları yalnız o öğretim yılı için geçerlidir. Ancak ücretsiz okuma hakkını kazanan şehit ve malûl gazi çocukları, okuldaki öğrenimleri süresince ücretsiz okurlar.

Başvuru için istenen belgeler ektedir.

2018-2019 Başvuru formu (Ek 7 belgesi) 2018-2019 Burs için gereken evraklar