2015 Yılından Mektubum Var! Lise 4. Sınıflar “Geleceğe Mektup”larına Kavuştular…

Duygu Dolu Anlar...

Bugünün son sınıf öğrencileri sanki daha dün yazmışlardı gelecekteki kendilerine bu mektupları...
Oysa aradan yıllar geçti, Saint Benoît Lisesi'nde büyüdüler ve bugün küçüklüklerinden gelen mesajları okumak için sabırsızdılar.
Bu mektuplar, öğrencilerimizin "Üniversiteye Doğru" projemize ilk adımı atmalarının yanı sıra mesleki ve biryesel gelecekleri üzerine düşünmeye başlamalarının simgesi...

Geriye dönüş sahnesi…

Hazırlık sınıfının ilk aylarıydı. Bir rehberlik dersinde onlardan, “Lise 4. sınıftaki kendilerine” bir mektup yazmaları istendi. Kağıtlara duygularını, düşüncelerini, planlarını yazdılar, zarflara gelecekteki kendileri için küçük hediyeler bile koydular. O zarflar kapandı ve 4 yıl boyunca özenle saklandı.

Artık bu öğrencilerimiz Lise 4. sınıf oldu ve büyük bekleyiş sona erdi. Mektuplarına kavuştular.

Hazırlık Sınıfları Yazmaya Hazırlanıyor…

Kasım ayında Hazırlık öğrencilerimiz de aynı heyecanı yaşayacak. Kendilerine hitaben mektup yazıp 4 yıllığına zarfları kapatacaklar. “Geleceğe Mektup” adlı bu uygulama Saint Benoît Lisesi Rehberlik Servisi’nin yürütüğü gelenekselleşmiş bir etkinliktir.

Karmaşık duygular…

14 yaşındayken, hiçbir yönlendirme ve kısıtlama olmadan, içlerinden ne geçiyorsa kağıda döktüler. Gelecekteki kendilerine tavsiyelerde ve uyarılarda bulundular. Ve 18-19 yaşında mektuplarına, geçmişlerine geri döndüler. Kimi hatırladı yazdıklarını, kimi şaşkınlıkla karşıladı. Hepsinin ortak yaşadığı duygular ise çok büyük bir heyecan ve mutluluk oldu. Sevinç ve hüzün birbirine karıştı. Lisede yaşadıkları yıllar onlar için yakında bir nostalji olacak.

Öğrencilerimize, bugün yaşadıkları bu deneyim gibi güzel anlarla dolu  bir hayat diliyoruz !

X