12. Ata’yı Anma Spor Şöleninde Başarılı Sonuçlar!

Saint Benoît Lisesinin Spor Turnuvası: Tüm Katılımcıları ve KAÇUV'u Kutluyoruz!

"Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız"
12. Geleneksel Ata'yı Anma Spor Şöleni, Fair Play anlayışı içerisinde, liseliler arasında dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlenmesini sağladı. KAÇUV'un (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı) katılımıyla dayanışmanın da sıcaklığını yansıtan bir festival. Lisemiz, bağış yoluyla KAÇUV'a destek olmaktadır .

Saint Benoît Lisesi’nde Spor Bir Gelenektir

Saint Benoît Lisesi, “Bütünsel Eğitim” ilkesi çerçevesinde, bireyin bilişsel, sosyal, dilsel, bedensel ve duygusal olmak üzere her boyutta gelişmesine özen gösterir. Lisemizin hedefi başarılı, dengeli ve mutlu bireyler yetiştirmektir.

Lisemizin öğrencinin  bedensel gelişimine önem veren bir pedagojik yaklaşımı vardır. Saint Benoît Lisesi, öğrencilerinin bilişşsel gelişimleri ile bedensel gelişimleri arasındaki güçlü ilişkiyi göz önünde bulundurarak, hem pedagojik programında, hem de okul dışı düzenlenen etkinliklerde bedensel boyuta geniş bir yer ayırır.

Bütünsel Eğitim ilkemiz çerçevesinde öğrencilerimize, spor yoluyla, hızlı ve doğru karar alma, beyin ve beden arasındaki koordinasyonu en iyi biçimde sağlama, odaklanma, gayret gösterme ve sabretme gibi önemli yetileri  kazandırmaya çalışıyoruz. Bu amaçla, öğrencilerimizin bağımsız ve düzenli olarak bir sporla uğraşmalarını sağlamak için, onlara hazırlık sınıfından itibaren birçok dalda spor yapma imkanı sunuyoruz.

Atletizm, eskrim, futbol, masa tenisi, tenis, halter, voleybol, basketbol, yüzme, bayrak futbol takımlarımızın yanı sıra, milli törenlerde, milli bayramlarda sahne alan ve hem ulusal, hem de uluslararası dans festivallerine katılan halk dansları ve modern dans ekiplerimiz bulunmaktadır.

Tüm Sporcuları Tebrik Ediyoruz! Dostluk ve Fair Play Bizim İlkemiz

12.Geleneksel Ata’yı Anma Spor Şöleni sona erdi. Bu turnuvaya, Notre Dame de Sion, Ankara Tevfik Fikret, Sainte Pulchérie, Saint Joseph, Saint Michel Fransız Liseleri ve Sankt Georg Avusturya Lisesi gibi birçok lisenin spor takımları katıldı. Farklı okullardan, farklı dallardan birçok öğrenci, Fairplay ve dostluk ortamı içerisinde bir araya geldiler.

Şampiyonların Listesi :

Erkek Futbol : Notre Dame de Sion Fransız Lisesi

Kız Basketbol : Saint Michel Fransız Lisesi

Erkek Basketbol : Saint Benoit Fransız Lisesi

Kız Voleybol : Saint Joseph Fransız Lisesi

Erkek Voleybol : Notre Dame de Sion Fransız Lisesi

12. ATA’YI ANMA SPOR ŞÖLENİ TURNUVA SONUÇLARI
BASKETBOL
1 Saint Michel Fransız Lisesi
St. Georg Avusturya Lisesi
1 Saint Benoît Fransız Lisesi
St. Pulcherie Fransız Lisesi
2 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi 2 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi
3 Saint Benoît Fransız Lisesi 3 Saint Joseph Fransız Lisesi
ESKRİM
Erkek Epe Bayan Epe Erkek Flöre Bayan Flöre Kılıç Fairplay
1 Hasan (Rotary) Dila (St.G) Batu  (SB) Aylin (SB) Maya (SJ)
Irmak (SB)
2 Cemal Efe (SM) Lal  (NDS) Güney  (NDS) Selin  (SM) Ela (NDS)
3 Alper  (SB) Tuna  (SB) Ege  (SB) Selin (SP)
FUTBOL
Sonuçlar Fairplay
Saint Michel Fransız Lisesi
2 Saint Benoît Fransız Lisesi
3 Saint Joseph Fransız Lisesi
MASA TENİSİ
NDS Fransız Lisesi
1 St. Georg Avusturya Lisesi
St. Georg Avusturya Lisesi
2 Saint Michel Fransız Lisesi 2 Sainte Pulcherie Fransız Lisesi
3 Sainte Pulcherie Fransız Lisesi 3 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi
SATRANÇ
Takım Ferdi Fairplay
1 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Ali (NDS)
Saint Benoît Fransız Lisesi
2 Saint Joseph Fransız Lisesi Ege (NDS)
3 St. Georg Avusturya Lisesi İbrahim (SM)
VOLEYBOL
1 Saint Joseph Fransız Lisesi
Saint Benoît Fransız Lisesi
2 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi 2 St. Georg Avusturya Lisesi
3 Ankara Tevfik Fikret Lisesi 3 Saint Benoît Fransız Lisesi

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı  KAÇUV İle Dayanışma

Ata’yı Anma spor şölenine katılan tüm okulların sporcuları adına, KAÇUV Derneğine bağışta bulunduk ve ödül töreninde toplam 545 öğrenciye bağış belgelerini takdim ettik. Üç gün boyunca açılan tanıtım masasında, KAÇUV gönüllüleri, öğrencilere KAÇUV’u anlatma imkanı buldular. Kapanış töreninde bir KAÇUV yetkilisi, derneğin hedeflerini ve çalışmalarını tanıttı.

Böylelikle, tüm katılımcılar, KAÇUV’u daha iyi tanıma ve spor aracılığıyla bir sosyal sorumluluk projesinin içerisinde yer alma fırsatını yakalamış oldular.