Silüet

Saint Benoît Lisesi 29 Kasım 2016 tarihinde, Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Ekselansları’nın Yüksek Himayelerinde, gösteri salonu “Silüet” in açılışını yaptı.

Bu mekan öğrencilere profesyonel bir araç, eğitsel projelerin yapılmasına olanak sağlayan çok dilli bir ifade alanı sunma amacıyla yapılmıştır.

Öğrencilere yönelik gösteri ve konferansların, tiyatro kulüplerinin etkinlikleri ile yaratıcı gösterilerin yer aldığı, ödül törenlerinde duygu dolu anların  yaşandığı bir bilgi ve eğitim yeridir.

Silüet Salonu aynı zamanda davetlilere de açık olan kültürel bir alandır. Yakın zamanda yapılan yenileme çalışmaları ile profesyonel bağlamdaki kültürel etkinliklere ev sahipliği yapma olanağı sağlar.

Beyoğlu’nun merkezinde yer alan coğrafi konumuyla lisemizde yer alan gösteri salonu, İstanbul’un önemli kültür alanlarından biri olmuştur.

Açılışından bu yana çok yönlü etkinliği (sinema, tiyatro, konser) ve birçok sanatçıyı ağırlayan bu sahne bir araya gelmenin, karşılıklı iletişimin ve paylaşımın simgesi olmuştur.

Silüet salonunun açılışı için Almanya’dan özel olarak gelen Türk-Alman müzik grubu “Ensemble FisFüz” konseriyle görkemli bir başlangıç yapıldı.

Lise Müdürü Sayın Pierre Gentric yaptığı açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi : « İki repertuvarın etkileşimini sağlamak için ana koşul, farklı olandan, bir başka deyişle diğerinden öğrenmeyi gerektirir ki bu, günümüzde hiç de kolay değil. Diğerinin özellikleri, kuralların karşılaştırılması, ister müzikal, ister teknik, ister ritmik, melodik ve uyumlu olsun, bazen aşılmaz duvarlar ortaya çıkarır.
Diğerinin güven ve inancıyla kaynaşma, kimi zaman aramızda yükselen bu duvarları aşmak için bizi yüreklendirir.
Siluet Salonu’nun, bundan böyle, bir araya gelmenin, karşılıklı iletişimin ve paylaşımın ebedi simgesi olmasını arzu ediyoruz.
»

Teknik bilgiler :

– 400 kişilik yer kapasitesi

– Asma kat

– Tiyatro, konserler, konferanslar, gösteriler

– Ses ve ışık sistemleri, havalandırma sistemi

TABAN PUAN: 860.000