Sanat, Kültür ve Spor

Saint Benoît Lisesi eğitim alanında öncü ve yenilikçi bir anlayışa sahiptir.
Gerçekleştirilen etkinlikler sayesinde öğrencilerinin sosyal hayatlarını geliştirme amacını taşır.
Okulumuz, sanatsal, sportif ve kültürel kazanımlarla öğrencilerimizin her alanda başarılı ve yaratıcı olmalarını teşvik eder.

Sanatın öne çıkmasını hedefleyen aynı zamanda öğrencilerimizin çalışmalarını da sergileyen Galerimiz sanat dünyasının önemli isimlerini de ağırlamaktadır.
Okulumuz 4 değişik spor alanıyla, yarışma ve turnuvalara ev sahipliği yapmaya elverişli modern bir spor salonuna sahiptir.
Saint Benoît Lisesi, 4 ayrı bahçesinde değişik etkinlikler yapma imkanı sunar.
Çeşitli spor etkinliklerine katılma ve 45 değişik eğitsel kulüp çalışmasından birini seçme olanağına sahip olan öğrencilerimiz bu sayede kendi yeteneklerinin farkına varır ve kişisel gelişimlerini tamamlarlar.

Lise bu etkinliklere uygun mekânlara sahiptir. Daha fazla bilgi almak için tıklayın:

LA GALERIE

SİLÜET

Ayrıca, #EvdeSBsanat ile ilgili daha fazla bilgi için BURAYA tıklayınız.

Amaçlarımız

Sporun eğitim hayatındaki önemi, günümüzde ancak tüm toplumu etkileyen yönleri dikkate alınırsa anlaşılabilir. Bunlar, gençlerin sağlıkları üzerindeki iyileştirici etkisi, sağlıklı alışkanlıklar edinilmesi ve olumlu sosyal davranışlar kazandırması şeklinde açıklanabilir.

• Öğrenciyi projenin merkezine alma
  • Yaratıcılığı ve eleştirel anlayışı geliştirme
  • Öğrenciye kendini geliştirme imkanı sağlama
  • Takım ruhunu geliştirme
  • Sanatsal ve kültürel bilgiye ulaşma

Kazanımlar

• Özgüven: Okulda sanatsal bir faaliyetle veya bir spor dalıyla uğraşmak, öğrencinin gelişiminde ve öz saygısının oluşumunda çok önemli bir unsurdur. Alınan sonuçlar, bireyi  tatmin eder. Gençlerin kendilerini ileri götürecek meydan okumalara ihtiyacı vardır.
  • Aidiyet duygusu ve akademik başarı: Okul takımının renklerini taşımak, güçlü bir aidiyet duygusunun gelişmesine sebep olur : takımın bir parçası olmak, bir takımın ihtiyaç duyulan üyesi olmak ve okulun başarısını paylaşmak okulla çok güçlü bağlar kurulmasını sağlar.
  • Sağlıklı yaşam alışkanlıkları: Öğrencinin, okul ortamında sanatsal veya sportif bir faaliyetle uğraşması, hem okul çağlarında hem de uzun vadede zamanını doğru kullanmasında fayda sağlar. Okulumuzda, geniş bir sanatsal ve sportif etkinlik yelpazesi mevcuttur. 40 değişik eğitsel kulüp öğrencilerimizin kendini geliştirmesine olanak tanır. Bu kulüpler gençlerimizin, yetişkinliğe geçerken sağlıklı alışkanlıkları özümseyerek hayatlarına katmalarını sağlar.
  • Sanat dalları, spor kuralları – Yaşam kuralları: Bir spor veya sanat dalıyla ilgilenmek fiziksel yatkınlıktan ziyade bilişsel, psikolojik, etik ve sosyal gelişimi destekler, beceri kazandırır. Kendine saygı, başkalarına saygı ve davranış bilinci, Saint Benoît Lisesi’nin spor ve sanat alanlarının etik değerlerini oluşturur. Bir takımın parçası olma, onur duygusu ve dürüstlük, sportif faaliyetlerin aşılamak istediği değerlerden birkaçıdır. Sportif ve akademik başarıyı amaçlama, zamanı iyi kullanıp kendini disipline etme ve bu amaçlara ulaşma azmi…sportif veya sanatsal faaliyetlerin önemli kazanımlarıdır.
KONUKLAR
VIDEOLAR
Mehmet Güleryüz Video için BURAYA tıklayınız.
Devrim Erbil Video için BURAYA tıklayınız.
İlber Ortaylı Video için BURAYA tıklayınız.
Erkan Oğur – İsmail Hakkı Demircioğlu Video için BURAYA tıklayınız.
Mercan Dede Video için BURAYA tıklayınız.
Bülent Ortaçgil – Birsen Tezer Video için BURAYA tıklayınız.
Ayhan Sicimoğlu Video için BURAYA tıklayınız.
Jehan Barbur Video için BURAYA tıklayınız.
Dilek Türkan Video için BURAYA tıklayınız.
İpek Dinç – Önder Focan Video için BURAYA tıklayınız.
Cellistanbul – Orçun Orçunsel Video için BURAYA tıklayınız.
Ve daha birçok sanatçı…

Uygulamalar

• Saint Benoît Lisesi Fair-Play anlaşması
  • Sergiler