Dört Yüzyıllık Bir Tarih...

Lisemiz

Tel : 0212 244 10 26
Fax : 0212 245 68 95
sb@sb.k12.tr

Öğretim
Öğrenci Hayatı
Kültür ve Sanat
Dayanışma

13/03/2017 - 18.30

"Istan’Bulles" Sergisi

Lise 3 öğrencilerimiz gerçek bir illüstratöre dönüşüyorlar !
Öğrencilerimiz ünlü Fransız illüstratör Benjamin Bachelier’nin eşliğinde bir hafta boyunca yaratıcılık atölyelerine katılacaklar ve çizgi roman şeklinde gerçekleştirecekleri röportajları kullanarak “kendi sergilerini oluşturacaklar.”
13 Mart saat 18.30’da lise La Galerie’de gerçekleşecek "Istan’Bulles" adlı serginin açılışına hepinizi bekliyoruz.

14-22/03/2017 - 18.30

Grand Théâtre Topluluğu ile Öykü ve Tiyatro Atölyesi

Fantastik öykünün karakteristik özelliklerini sorgulayan bir yazma atölyesiyle başlayan bu çalışma, teatral ifadelerle devam ediyor. Sözcükler, ses, telaffuz, tonlama, vücut ve boşluktaki oyun, bu pedagojik ve sanatsal çalışmanın tam merkezinde yer alıyor.
22 Mart saat 18.30’da sizleri de aramızda görmek istiyoruz. Öğrencilerimiz, velilerine tiyatro atölyelerindeki çalışmalarının “Güzel ve Çirkin” oyununun etrafında nasıl şekillendiğinin hikayesini anlatacaklar.
23 Mart saat 11.40’ta, Lise 3 öğrencileri Grand Théâtre Topluluğu’nun sahneleyeceği “Calas Davası” adlı tiyatro oyununu izleme imkanı bulacaklar.

16/03/2017 - 19.00

Konser : "Frankofoni, Caz ve Jehan Barbur"

Bu sene, lisemizin sahnesinde Jehan Barbur’un sesi yankılanacak. Bugüne kadar 5 albüm çıkaran ve dünya çapında tanınan sanatçı, repertuvarındaki en iyi caz, pop ve de Fransızca seçme eserlerini seslendirecek.
Bu etkinlik ile 2017 Frankofoni Festivali’nin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz.
Müzikseverler, bu unutulmaz gece için yerinizi bir an önce ayırtın : rezervasyon@sb.k12.tr

20/03/2017 - 09.30

Enis Batur eşliğinde "Kentten Kente Dünya Turu"

Ünlü frankofon yazar Enis Batur, Lise 2 öğrencilerimizle buluşuyor ve öğrencilere kendi edebi bakış açısıyla birçok farklı şehri tanıtıyor. Fotoğraflar, belgeler ve sanat eserleriyle zenginleştirilen bu buluşmada, tarih, dram ve tutku dolu şehirler yer alıyor.
Tüm bunları değerli yazarımız eşliğinde keşfe çıkalım.

20-21/03/2017 - 18.00

"Saint Benoît’da Küçük Paris" - Fransızca pratiği : Eğitici simülasyon

Kendini bir Parisli’nin ya da Paris’teki bir turistin yerine koymak… İşte hazırlık öğrencilerinin bir hafta boyunca yaptığı bu ! Lise’nin avlusunda 9 gerçek butikten oluşan bir Paris semti kuruluyor. Özgün metinler okuyor, kendilerine sanal bir kimlik oluşturarak Paris’te günlük hayat üzerine hayal kuruyor ve bununla ilgili günlük hayattan sahneler yazıyorlar. Tüm bu pedagojik süreç onları Paris butiklerinden oluşan bir dekorun içinde yazdıkları skeçleri sergilemeye kadar götürüyor.
20 ve 21 Mart günleri saat 18.30’da ailelerini, kendileri tarafından hazırlanmış bir Paris dekoru içinde, yine kendilerinin yazdığı ve oynadığı skeçleri sunmak üzere okula davet ediyorlar !

22/03/2017 - 11.40

"Küçük Paris" Oscarları Ödül Töreni

22 Mart saat 11.40’ta velilerimizi efsanevi "Küçük Paris" Oscarları Ödül Törenine katılmak üzere tekrar okulumuza bekliyoruz.

23/03/2017 - 18.00

Fransızca Şarkı Yarışması : "Chante ! Chante ! Chante !"

Lisemiz ilk kez düzenleyeceği Fransızca şarkı yarışması “Chante ! Chante ! Chante !” ile sahnesini genç yeteneklere açıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri seçtikleri Fransızca şarkıları orkestra eşliğinde seslendirecekler.
Değerli jüri üyeleri eşliğinde gerçekleştirilecek olan bu etkinliğin amacı, frankofon okulları ortak bir projede bir araya getirmektir.
23 Mart saat 18.00’de hepinizi yarışmanın finaline bekliyoruz !

BURAYA TIKLAYINIZ

Size şimdiden harika bir Frankofoni Festivali diliyoruz !

Aynı bölümde

• "Chante ! Chante ! Chante !" Yarışması Jüri Üyeleri
  • Fransızca şarkı söylüyoruz... Saint Benoît Lisesi tarafından düzenlenen bir yarışma

• Benjamin Bachelier ve L3 Öğrencileri İle "Istan’Bulles" Sergisi !
  • Yazarlık atölyesi

• Chante ! Chante ! Chante !

• Grand Théâtre Tiyatro Topluluğu ile Masal ve Atölye Çalışmaları
  • 14 - 22 Mart 2017 tarihleri arasında Lise 1, L2, L3 öğrencilerine yönelik tiyatro çalışmaları

• Günlük Hayatta Frankofoni : Saint Benoît’da "Küçük Paris"
  • Okul bahçemizde bir Paris semti : Fransızcayı eğlenerek öğrenmek !

Frankofoni

• Jehan Barbur Yeteneğiyle İzleyicileri Büyüledi !
  • 2017 Frankofoni Festivali Açılışı

• Liseler Arası Kısa Metraj Film Yarışmasında Lisemize Birincilik Ödülü !
  • Fransa Büyükelçiliği ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi Ödülü

• Saint Benoît Lisesi’nde Benjamin Bachelier İle Sanat Atölyesi
  • Lise 3 öğrencileri ile yaratıcılık atölyeleri

• Günlük Hayatta Frankofoni : Saint Benoît’da "Küçük Paris"
  • Okul bahçemizde bir Paris semti : Fransızcayı eğlenerek öğrenmek !

• Enis Batur Eşliğinde "Kentten Kente Dünya Turu"
  • L2 öğrencileriyle söyleşi

• Grand Théâtre Tiyatro Topluluğu ile Masal ve Atölye Çalışmaları

• Konser : "Frankofoni, Caz ve Jehan Barbur"
  • 2017 Frankofoni Festivali Açılışı

• Benjamin Bachelier ve L3 Öğrencileri İle "Istan’Bulles" Sergisi !
  • Yazarlık atölyesi