Dört Yüzyıllık Bir Tarih...

Lisemiz

Tel : 0212 244 10 26
Fax : 0212 245 68 95
sb@sb.k12.tr

Öğretim
Öğrenci Hayatı
Kültür ve Sanat
Dayanışma

Hazırlık sınıfında Fransızca derslerinin öncelikli amaçlarından biri, öğrencilerin gündelik hayattaki ve okul hayatındaki iletişim becerilerini en iyi hale getirmektir. Bu, aynı zamanda öğrencilerimizin gelecekteki eğitim hayatlarında başarılı olmalarının vazgeçilmez bir ön koşuludur. Biz de onların liseye uyum sağlamalarını destekleyerek onlara yardımcı oluyoruz.

Saint Benoît Lisesi’nde Paris’in bir semtini yaşamak !

Bu nasıl mümkün olur ?

Yemek siparişi vermek, stüdyo daire kiralamak, alışveriş yapmak, yol sormak gibi bir sıradan, günlük iletişim şekilleri.

Tüm bunlar çok basit gibi görünmekle birlikte karşılıklı iletişimde , üç büyük beceri gerektirir :

▪ Dil becerisi : Dilbilgisi yapılarını ve iletişim için gerekli sözcükleri bilmek.

▪ Toplumsal dilbilim becerisi : Konuşmayı, hitap edilen kişiye göre uyarlamak.

▪ Kültürel beceri : Karşılıklı anlaşmada gerekli olan görgü kurallarını bilmek.

2013 yılından bu yana her sene, Lisemiz « Gerçek boyutlarında bir Fransız mahallesi » modeli oluşturuyor.
Bahçede yaklaşık 700 m² ’lik bir alana yayılan butikleriyle ve mağazalarıyla (çiçekçi, fırın, bakkal, banka...) bir Paris semti yer alıyor. Okulumuz Fransızca öğretmenlerinin pedagojik amacı, öğrencilerin canlandırdıkları rollerle ve derste edindikleri iletişim becerileri ile kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamaktır.
Saint Benoît’daki küçük Paris’in dekorunu çok beğenen öğrenciler bu mahallede Fransızca konuşuyorlar !

« Günlük hayatta Frankofoni » projesi hazırlık sınıfında konuşma dersi kapsamında başlatıldı. Mart ayında Frankofoni Festivali sırasında oluşturulan Fransa atmosferinde, günlük hayattan skeçler oynanarak projenin doruk noktasına ulaşılıyor.

Derslerde geliştirilen tüm bu beceriler, Fransızca öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen yazı atölyeleri ve skeçlerle yeniden güncelleniyor.

Veliler 20 Mart Pazartesi ile 21 Mart Salı günü saat 18:30’da gösteriye davetliler !

22 Mart saat 11.40’ta velilerimizi efsanevi "Küçük Paris" Oscarları Ödül Törenine katılmak üzere tekrar okulumuza bekliyoruz.

Aynı bölümde

• "Chante ! Chante ! Chante !" Yarışması Jüri Üyeleri
  • Fransızca şarkı söylüyoruz... Saint Benoît Lisesi tarafından düzenlenen bir yarışma

• Benjamin Bachelier ve L3 Öğrencileri İle "Istan’Bulles" Sergisi !
  • Yazarlık atölyesi

• Chante ! Chante ! Chante !

• Grand Théâtre Tiyatro Topluluğu ile Masal ve Atölye Çalışmaları
  • 14 - 22 Mart 2017 tarihleri arasında Lise 1, L2, L3 öğrencilerine yönelik tiyatro çalışmaları

• "Saint Benoît’da Küçük Paris" : Gösteri ve Oscar Ödülleri Zamanı !
  • Öğrenmenin ve keyfin bir arada olduğu pedagojik bir proje

Frankofoni

• "Saint Benoît’da Küçük Paris" : Gösteri ve Oscar Ödülleri Zamanı !
  • Öğrenmenin ve keyfin bir arada olduğu pedagojik bir proje

• Jehan Barbur Yeteneğiyle İzleyicileri Büyüledi !
  • 2017 Frankofoni Festivali Açılışı

• Liseler Arası Kısa Metraj Film Yarışmasında Lisemize Birincilik Ödülü !
  • Fransa Büyükelçiliği ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi Ödülü

• Saint Benoît Lisesi’nde Benjamin Bachelier İle Sanat Atölyesi
  • Lise 3 öğrencileri ile yaratıcılık atölyeleri

• Saint Benoît Lisesi Frankofoni Festivali’ni Kutluyor !
  • Program : 13 - 23 Mart 2017

• Enis Batur Eşliğinde "Kentten Kente Dünya Turu"
  • L2 öğrencileriyle söyleşi

• Grand Théâtre Tiyatro Topluluğu ile Masal ve Atölye Çalışmaları