Dört Yüzyıllık Bir Tarih...

Lisemiz

Tel : 0212 244 10 26
Fax : 0212 245 68 95
sb@sb.k12.tr

Öğretim
Öğrenci Hayatı
Kültür ve Sanat
Dayanışma

2017 yılı Frankofoni Festivali kapsamında, Saint Benoît Lisesi kendi tiyatro sahnesinde, Compagnie Grand Théâtre tiyatro topluluğunu ağırlamaktan mutluluk duyacak.
Sahneleme çalışmaları kapsamında, Lise 1, Lise 2 ve Lise 3 öğrencileri öğrencileri "Güzel ve Çirkin" masalı ile sanatsal ve pedagojik bir proje hazırlayıp sunacaklar.

▪ Compagnie Grand Théâtre nedir ?

Compagnie Grand Théâtre 2007’den bu yana, Paris ile Merkez Bölgesi arasında, Seine-Saint-Denis Montreuil’de yer alır. Kuruluş yılı olan 2006’dan beri gösterilerini tiyatrolarda, festivallerde ve okullarda sunmak üzere yurt dışı ve yurt içi sahneleri gezmektedir.

▪ Saint Benoît Lisesi öğrencileri ile masal ve atölye çalışmaları

Yaratıcı yazarlık atölyesi ile başlayan çalışma, öğrencileri olağanüstü masalların edebi özellikleri üzerine düşünmeye yönlendiriyor, bu proje canlandırma çalışmaları ile devam ediyor. Söz, ses, telaffuz, tonlama ve sahneleme, sanatsal ve pedagojik çalışmanın merkezinde yer alıyor.

▪ Atölyelerin amaçları

Compagnie Grand Théâtre tiyatro topluluğunun sahne yönetmeni ve oyuncuları tarafından yapılan sahneleme çalışmaları, öğretmenlerin belirlediği hedeflere uyum sağlıyor :

- Edebi bir tür üzerinde çalışmak : Olağanüstü masallar ve özellikleri (anlatım şeması, basit sahneleme şeması, ifadede vurgulamalar...)
- Gruplar halinde yaratıcı anlatım çalışması yapmak
- Yazılan hikayeleri seslendirmek ve canlandırmak
- Profesyonel tiyatrocuların katılımı sayesinde öğrenci çalışmalarını değerlendirmek

▪ Bir varmış bir yokmuş... Lise 1, Lise 2 ve Lise 3 öğrencileri yazdıkları masalı sahnede oynuyorlar !

22 Mart 2017 saat 18.30’da, Öğrenciler velilerine ve diğer izleyicilere kendi yaptıkları çalışmayı sunmaktan büyük mutluluk duyacaklar. Her öğrenci, "Güzel ve Çirkin" masalı üzerine kendi uyarlamasını sunacak.

Sayın Velilerimiz, çocuklarınızı, geleceğin oyuncularını alkışlamak üzere, katılımlarınızı bekliyoruz !

Aynı bölümde

• "Chante ! Chante ! Chante !" Yarışması Jüri Üyeleri
  • Fransızca şarkı söylüyoruz... Saint Benoît Lisesi tarafından düzenlenen bir yarışma

• Benjamin Bachelier ve L3 Öğrencileri İle "Istan’Bulles" Sergisi !
  • Yazarlık atölyesi

• Chante ! Chante ! Chante !

• Günlük Hayatta Frankofoni : Saint Benoît’da "Küçük Paris"
  • Okul bahçemizde bir Paris semti : Fransızcayı eğlenerek öğrenmek !

• "Saint Benoît’da Küçük Paris" : Gösteri ve Oscar Ödülleri Zamanı !
  • Öğrenmenin ve keyfin bir arada olduğu pedagojik bir proje

Frankofoni

• "Saint Benoît’da Küçük Paris" : Gösteri ve Oscar Ödülleri Zamanı !
  • Öğrenmenin ve keyfin bir arada olduğu pedagojik bir proje

• Jehan Barbur Yeteneğiyle İzleyicileri Büyüledi !
  • 2017 Frankofoni Festivali Açılışı

• Liseler Arası Kısa Metraj Film Yarışmasında Lisemize Birincilik Ödülü !
  • Fransa Büyükelçiliği ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi Ödülü

• Saint Benoît Lisesi’nde Benjamin Bachelier İle Sanat Atölyesi
  • Lise 3 öğrencileri ile yaratıcılık atölyeleri

• Saint Benoît Lisesi Frankofoni Festivali’ni Kutluyor !
  • Program : 13 - 23 Mart 2017

• Günlük Hayatta Frankofoni : Saint Benoît’da "Küçük Paris"
  • Okul bahçemizde bir Paris semti : Fransızcayı eğlenerek öğrenmek !

• Enis Batur Eşliğinde "Kentten Kente Dünya Turu"
  • L2 öğrencileriyle söyleşi

• Konser : "Frankofoni, Caz ve Jehan Barbur"
  • 2017 Frankofoni Festivali Açılışı