Dört Yüzyıllık Bir Tarih...

Lisemiz

Tel : 0212 244 10 26
Fax : 0212 245 68 95
sb@sb.k12.tr

Öğretim
Öğrenci Hayatı
Kültür ve Sanat
Dayanışma

Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Ekselansları’nın Yüksek Himayelerinde gerçekleşen Frankofoni Festivali’nin Açılışı’nda, Canan Anderson büyülü kemanının enerjisi ile Saint Benoît izleyicisini büyüledi.
Çok sayıda katılımın olduğu gecede davetliler olağanüstü bir konsere katıldılar.

2013’te İdil Biret, 2014’te Kerem Görsev, 2015’te Aşkın Arsunan’ın ardından, iki farklı kültürün sentezi ile enerjik ve sürükleyici melodiler eşliğinde salonu doldurma sırası Canan Anderson’daydı.

Birlikte yaşadığımız bu keyifli serüvende müzisyenler, kültürlerin bir araya geldiği dünya müziği ile bizleri, bir kıtadan başka bir kıtaya uzanan uçsuz bucaksız bir seyahate çıkarttılar.

Lise Müdürü Sn. Pierre Gentric, kendisini sahnede büyük bir gururla takdim etti :
"Canan Anderson’un müziğinde bir arada ender rastlanan teknik hakimiyet ve duygusallığı, özellikle de müziğin en önemli karakteristiğini, duyguları beklenmedik biçimde altüst eden evrensel boyutu takdir etmemek elde değil. Melodileri doğunun ve batının gelenekleri arasında dalgalanıyorlar, bu iki kıtanın karmaşık geçmişlerini temel alan, farklı kültürleri yansıtan ögeler modern ve dinamik bir yorumla dinleyiciyle paylaşılıyor.
Canan Anderson, ’’Doğudan Batıya’’ kendi stilini yaratmış, bunu da ’’Müziğim sayesinde, iki kültür arasında köprü kurdum’’ sözleriyle dile getiriyor. Bu gece Frankofoni Festivali etkinliklerimiz kapsamında kendisini lisemizin sahnesinde ağırlamaktan son derece mutluyuz !
"

Ünlü keman virtüözü, sahnede izleyicileri büyüleyerek doğu-batı ritimlerinden oluşan muhteşem bir sentez sundu. Canan Anderson birçok farklı kültüre yer vererek dünyayı enstrümantal müzikle yeniden yorumladı ve farklı kültürlerin sesi olarak izleyicilere, Doğu ve Batı’ya özgü bir sentez sundu.

Festival kapsamındaki bu etkinliğimizi "Himayeleri Altında" gerçekleştirmemizi kabul ettiği için Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Sayın Charles Fries’ye teşekkür ederiz ».

Konserden sonra davetliler Saint Benoît Lisesi sahnesini dakikalarca ayakta alkışladılar ve sonrasında okulun bahçesine çıkmak üzere salondan ayrıldılar.

Aynı bölümde

• Kerem Görsev Trio - Konser
  • Saint Benoît’da ’’Jazz Club’’ Gecesi

• Sergi : Zambak ve Lalenin Dostluğu
  • Sergi Açılışı 14 Mart 2014, saat 18.00 - Osmanlı Döneminde Türk-Fransız İlişkileri

• Timurtaş Onan ile Paris ve Beyoğlu’na Fotoğraf Yolculuğu ! (Slayt sunumu)
  • Lise 2 Öğrencilerimizin Velileri Çocuklarının Çalışmalarını Keşfediyorlar

• Timurtaş Onan’ın Gözünden Paris, Beyoğlu ve Sekizinci Sanat
  • Lise 2 Sınıflarına Yönelik Proje, "Yaratıcı Fotoğrafçılık"

• Zambak ve Lalenin Dostluğu : Fransız-Osmanlı İlişkileri
  • Tarihi Sergi - Frankofoni Festivali Açılışı

Frankofoni

• Liseler Arası Kısa Metraj Film Yarışmasında Lisemize Birincilik Ödülü !
  • Fransa Büyükelçiliği ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi Ödülü

• Saint Benoît Lisesi’nde Benjamin Bachelier İle Sanat Atölyesi
  • Lise 3 öğrencileri ile yaratıcılık atölyeleri

• Saint Benoît Lisesi Frankofoni Festivali’ni Kutluyor !
  • Program : 13 - 23 Mart 2017

• Günlük Hayatta Frankofoni : Saint Benoît’da "Küçük Paris"
  • Okul bahçemizde bir Paris semti : Fransızcayı eğlenerek öğrenmek !

• Enis Batur Eşliğinde "Kentten Kente Dünya Turu"
  • L2 öğrencileriyle söyleşi

• Grand Théâtre Tiyatro Topluluğu ile Masal ve Atölye Çalışmaları
  • 14 - 22 Mart 2017 tarihleri arasında Lise 1, L2, L3 öğrencilerine yönelik tiyatro çalışmaları

• Konser : "Frankofoni, Caz ve Jehan Barbur"
  • 2017 Frankofoni Festivali Açılışı

• Benjamin Bachelier ve L3 Öğrencileri İle "Istan’Bulles" Sergisi !
  • Yazarlık atölyesi