La Galerie

2014 yılında Saint Benoît Lisesi’nin sergi alanı La Galerie’nin açılışı yapıldı.

Ana bahçeye açılan La Galerie herşeyden önce çok dilli, disiplinler arası proje eğitimlerinin sunulduğu bir araç olarak düşünülmüştür, öğrenciler burada çalışmalarını akranlarına, öğretmenlerine ve velilerine sunarlar. “Projelerin mimarı” olan öğrencilerin çalışmaları sergi açılışlarının ardından da devam etmektedir, sınıflar sergiyi ziyarete gelirler ve öğretmenleriyle bu mekanda eğitsel çalışmalar yaparlar.

Duyarlılık, akılcılık, bilim kavramlarının geliştirilmesini sağlayan bu mekan ile lisemiz, öğrencilere günlük hayatlarında da Sanat ve Kültür ile iç içe olabilecekleri bir imkan sunar.

Lise Müdürümüz Sn. Gentric La Galerie’nin açılışı sırasında yaptığı konuşmasında Sanat’a ve Bilim’e adanan bu yeni mekanın açılma sebebini açıkladı : « […] hem tanınmış sanatçıların sergileri düzenlenerek öğrencilerle paylaşılacak hem de öğrencilerin kendi alanlarında yaptıkları çalışmalar sergilenecek. […] Galeri, öğrencilerin çok yönlü gelişimleri için önemli bir araç. Sanatta başarıyı ön plana çıkaran bu yenilik, öğrencilerin farklı alanlardaki eğitim süreçlerinde mükemmeli arama ve profesyonel başarıya odaklanma açısından bilinçlenmelerini sağlamaktadır. »

Öğretim yılı boyunca, Fen bilimleri festivali, matematik haftası, frankofoni festivali, türk dili ve edebiyatı festivali ve sanat haftası gibi etkinliklere birçok kez yer verildi. Aynı zamanda Robotik yarışmasında olduğu gibi Türkiye’deki diğer kurumları da ağırlıyoruz.

“La Galerie”, İstanbul’un merkezinde yer alan tarihi bir mekanda eserlerini sergilemek isteyen dünyaca ünlü birçok sanatçıya da kapılarını açtı. Yusuf Taktak, Beril Anılanmert, Timurtas Ornan, Benjamin Bachelier, Attila Dorsay gibi isimler büyük gururla ağırlandı.

Teknik bilgiler :

– 2 kat – yükseklik : 2m45 zemin kat, 2m30 1. kat

– Alan : 135m² zemin kat, 90m² 1. kat

– Ray tipi spot, masif parke

– 3 focal hoparlör, 2 HF mikrofon, klima

– Resimler için 1 duvar