Fen Öğretimine Verilen Önem

Bilim ve teknik kültürü, tekno-bilimler ve toplum hayatı üzerindeki etkileri ile her geçen gün daha da artmaktadır. Saint Benoît Lisesi’nde de bu bir önceliktir.

Matematik, teknoloji ve bilimsel deneyler, dünyanın ve çevrenin daha yakından tanınmasına olanak sağlar.

Bilim ve teknoloji kültürü her öğrencinin öğrenim hayatında öğrenmesi gereken becerilerden biridir. Bu da şu esaslara dayanır :

• İlkelerin ve fen muhakemesinin sonuçlarının bilinmesi
  • Bilimsel bir yaklaşımda bulunma
  • Mevcut tekniklerin kavranması : Teknik unsurların algılanması, gerçekleştirilmesi ve işleyişi.

Amaçlar

Fen öğretimine verilen önem politikasının amacı somut bir yaklaşımla fen eğitimini erişilebilir hale getirmek , öğrencilerimizin fen becerilerini ortaya çıkarmak ve ilgi alanlarına göre bir araştırma vizyonu sağlayarak güvence vermek.
Aynı zamanda belirli bir matematik eğitimi stratejisi ile birlikte gelir.
Matematik pratiği ile araştırma ve muhakeme yeteneği, hayal gücü ve soyutlama kapasitesi, kesinlik ve doğruluk gelişir.
Bilimsel ve matematiksel problemlerin çözümü ile :

• gözlem ve hassasiyet duygusu gelişir.
  • eleştirel düşünme ve kesinlik duygusu gelişir.
  • inisiyatif almaya ve takım çalışmasına teşvik eder.
  • araştırma ve deneysel yaklaşım keyfi verir.
  • bilim ve teknik alanındaki yetenekler desteklenir.

Kazanımlar

Öğrencilerin araştırıcı yaklaşımları ile merakları, yaratıcılıkları, eleştirel düşünme yetenekleri gelişir ve bilimsel ve teknik alanda ilerleme kaydederler. Fen kültürü temelini fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi farklı alanlarda da kullanırlar.
Lise öğrencileri eleştirel bir yaklaşımla canlı organizmaları ve doğa olaylarını inceliyorlar, sorular soruyorlar, deneyler yapıyorlar. Fen alanına giriş yapıyorlar. Güvenlik kurallarının, başkalarına saygı göstermenin ve çevreye karşı duyarlı olmanın bilincine varıyorlar.

Uygulamalar

• Uluslararası Dijital Bahar : Uluslararası Dijital Bahar; bir eğitim ve dijital innovasyon laboratuvarı!
  • Fen Bilimleri Festivali : Fen Bilimleri Festivali öğrencilerimizi başarıya ulaşmaya, yeni deneyimler yaşamaya teşvik eder, laboratuvar ziyaretlerine katılmalarına, araştırmacılarla görüşmelerine, araştırma üzerine olan meslekleri keşfetmelerine ve de fen bilimlerinden zevk almalarına olanak sağlar !
  • Matematik Haftası : Matematik haftasının amacı, matematiğin modern, canlı ve çekici yönlerini göstermektir.
    Yapılan sergi ve atölyeler, matematiğin eğlenceli bir şekilde keşfedilmesine, günlük hayatımızda yer aldığını farketmemize ve matematiğin bir duygu kaynağı olabileceğini göstermeye olanak sağlar.
  • FabLab (Üretim Laboratuvarı) : Robotik ve maker çalışmaları için öğrencilere sunulan teknolojik bir alan. Yaratacılıklarını geliştirmek için ideal bir mekan!
  • Saint Benoît Lisesi ve Dijital Araştırma ve Geliştirme Komitesi (DAGK) : Öğrenci ve öğretmenleri yeni teknolojilerle sürekli güncelleyen Dijital Araştırma ve Geliştirme Komitesi.