Çevre Dostu Yaşam

21. yüzyıl, daha sorumluluk sahibi, eşitlik ve dayanışma içerisinde bir dünya yaratma ihtiyacı ile çevre, toplum ve kültürü bir bütün olarak öngörmeyi gerektiriyor.
Lise yönetimi, öğrencileri, lisenin yarınları için uygun şartları oluşturmaya ve onların lisedeki yaşamlarını iyileştirmeye davet ediyor : Öğrencilerin aktif rol alacakları katılımcı bir proje !
Çevre bilincini geliştiren ve hümanist bir projeyi uyguluyor.

Çevre Dostu Kurum Projesini birlikte yaşamak, bir Eko-okulu aynı çevreci yaklaşımlarda bulunan diğer kişilerle paylaşmak… yani kendimize, diğerlerine ve yaşadığımız çevreye saygı göstermek.
İşte doğa dostu bir okulun projesi.

Amaçlar

İlgi alanımız insan ve çevresi olarak tanımlanabilir :

• Öğrencilerin sorumluluklarını geliştirmek
  • Öğrencileri iş birliğine hazırlamak
  • Günlük davranışlarımızla lisemizi ve gezegenimizi korumak
  • Gelecek nesillerin yaşam koşullarına zarar vermeden günlük ihtiyaçlarımızı sağlamak
  • İkisi birbirine sıkı sıkıya bağlı olan insan hayatını ve ekosistemi korumak

Kazanımlar

Ortak alanımız olan Saint Benoît Lisesi’ni, eğitim ekibimizin tüm üyeleri ile; öğrenciler, veliler, öğretmenler, şirket ve kuruluşlar ile birlikte her gün daha da iyiye götüreceğimiz bir yaşama alanı, bir Eko-okul haline getirmek.

• Öğrencilere, etraflarından ve kendi yaşam çevrelerinden sorumlu oldukları bilincini kazandırmak
  • Öğrencileri çevreye saygılı bireyler olarak yetiştirmek
  • Eğitmekte olduğumuz gençleri insancıl ve bütünsel bir dünya görüşü ile yetiştirmek
  • Öğrencilerin lisemizden öğrendikleri çevre bilincini gelecek nesillere aktarmalarını sağlamak